נמלולים ולעיתים כאב בזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/04/2020 | 21:20 | מאת: רוני

בן זוגי כנר, וכבר הרבה זמן שיש לו בעיה חוזרת של נמלולים בזרת שמאל ולעיתים כאב כאשר הוא מניח אותה על המיתר בנגינה. לאחרונה הבעיה חזרה ולא עוזבת, הוא ממש מודאג לגבי המשך הקריירה ולאן זה יכול להתפתח... שתי שאלות.. מה זה יכול להיות? והאם זה משהו שסובל דיחוי לאחרי תקופת הקורונה או שזו עלולה להתברר כבעיה שאם לא יבדוק אותה עכשיו הוא אבד שליטה/תחושה באצבע בעתיד? המון תודה!

רוני שלום, נראה כי את מתארת מצב של תסמונת התעלה הקוביטלית (לא קרפלית) הנובעת מלחץ על העצב האולנרי במעברו במרפק. תחילה יש להלשלים בירור ע"י בדיקת EMG למוליכות העצב. אפשר להתחיל בטיפול שמרני ע"י סד לילי לישור מרפק אותו לובשים רק במהלך השינה ומסירים במהלך היום משך 3 חודשים. בכל מקרה על מנת לבסס את האבחנה יש להיבדקת תחילה אצל מומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

17/04/2020 | 02:25 | מאת: רוני

תודה

18/04/2020 | 10:33 | מאת: רוני

שלום דוקטור, בעקבות עצתך, בן זוגי התחיל לשים לב יותר למרפק ובכללי למנח הגוף שלו. הוא מנסה להיות עם כתפיים פתוחות יותר ולשים לב שהמרפק מיושר יותר במהלך היום. הוא מספר שלפני כן הוא הרגיש בעיקר נמלולים וחולשה, ועכשיו מאז שמנסה להיות יותר זקוף ועם מרפקים פחות כפופים, הוא התחיל דווקא להרגיש יותר זרמים של כאב. כל פעם שזה מופיע זה נמשך פחות מדקה ונעלם. הוא דווקא רגוע, אבל רציתי לבדוק איתך האם זה סימן טוב? או בכלל מהווה אינדיקציה לבעיה אחרת? שוב המון תודה

לא הייתי מייחס לזה חשיבות. השיקום של העצב או איטי ולא סביר שתוך מספר ימים יהיה שינוי משמעותי

19/04/2020 | 00:54 | מאת: רוני

תודה רבה!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד