ניתוח חוזר מרפק ושיחרור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/02/2020 | 23:22 | מאת: אורן

לפני 9 חודשים נותחתי במרפק כרגע יש לי הגבלה והישור 20 אחוז נישאר לי הכיפוף 120 מעלות במצב מתח הרופא רוצה לעשות לי הורדת פלטינה ושיחרור מרפק השאלה הם בגלל שיעשה לי ניתוח. אני שוב יחזור ל0 הכוונה מה שהצלחתי עד העכשיו ישאר לי או יוגבל יותר הם מומלץ לעשות כזה ניתוח

אורן שלום, טווחי התנועה לאחר שבר או ניתוח במרפק לרוב אינם חוזרים לכפי שהיה לפני החבלה. מקובל שטווח 30-120/130 מעלות הינו מספק לפעילות יומיומית. כמובן שהדבר תלוי בגיל החולה, מקצוע, דומיננטיות ועוד... בטווחים שאתה מציין, נראה כשלא חסר לך הרבה כדי להגיע לטווח תפקודי. שחרור במרפק בניתוח נוסף עשוי לשפר במעט את הטווח הקיים כיום אך לא יגיע לטווח מלא כמו לפני החבלה. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד