גמישות יתר בבוהן בכף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/01/2020 | 01:13 | מאת: גל

כשהייתי קטנה הייתי נופלת הרבה על כפות הידיים.. משתוללת כמו כל הילדים ונופלת דווקא על כפות הידיים. יש לי מידיי פעם כאבים/ דלקות בכפות הידיים בגידים ככה הבנתי לפי מה האורטופד אמר לי. לפני 4 שנים עשיתי פיזיוטרפיה לכפות הידיים ואמרו לי שיש לי גמישות יתר בבוהן ביד ימין. האם זה משהו שעלול לגרום לכאבים בעתיד? משהו שמצריך טיפול ?

גל שלום, תחילה יש לזכור שגמישות יתר הינה מצב נתון, ולכן אין כל כך מה לעשות לגביו ולרוב גם אין צורך בטיפול מונע. נהוג לומר שאנשים עם גמישות יתר נוטים לשחיקת מפרקים בגיל צעיר יותר ביחס לאלו שאינם בעלי גמישות יתר, אבל הטיעון הזה לא הוכח מעולם וגם אנחנו מדברים על תהליך איטי שייתן את אותותיו בגיל מבוגר, אם בכלל. ככלל, אם כיום לא קיימת הפרעה בתפקוד או כאב, לא הייתי עושה שום דבר מניעתי ולא נמנע משום פעילות שהיא. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד