אולטרא סאונד כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

15/01/2020 | 15:11 | מאת: זפירה

שלום. בוצע אולטרא סאונד כף יד ימין ולהלן המימצאים. בגידים המיישרים- מדור רביעי הודגם עם נוזל יתר סביבו כביטוח לטנדיניטיס. גידים מכופפים- מכופף של אצבע 1 מעובה והיפואקוגני. מתחתון גנגליון ציסט בגודל 8*11 מ"מ. עצמב המדיאני הודגם ברוחב של כ 2.3 מ"מ (0.11 סמ"ר) מה אומר כל הנ"ל?

זפירה שלום, הטיפול הרפואי הינו בבנאדםולא בבדיקת אולטראסאונד (US). לא כתבת שום מילה על עצמך, גילך, מחלות רקע, מה מפריע לך, מהן התלונות שהובילו אותך לרופא, מדוע בוצע ה-US ? |ללא מידע זה אין שום משמעות לבדיקה כשלעצמה. בברכה, ד"ר יהודה

20/01/2020 | 00:31 | מאת: זפירה

הגיל הוא 24. אולטרא סאונד בוצע בעקבות כאבים בכף היד, במיוחד בשורש. אין מחלות רקע חוץ מנזלת מוגלתית.

נראה כי מדובר בדלקת של הגידים שסביב שורש כף היד. ה-US מראה דלקת גם בדיגים המיישרים שעוברים בגב כף היד וגם במכופף של האגודל. השאלה מה מבין השניים הוא זה שמפריע לך ? דרוש לבדוק את המטופל על מנת לאבחן בניהם. לאחר מכן יש לבדוק מה גורם לדלקת ? האפ פעילות יתר . האם סוג ספורט מסויים ? האם קיימת מחלה דלקתית סיסטמית ? לשם העמקת הבירור, אני ממליץ על פניה למומחה לכירורגיה של היד.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד