כאב והגבלת תנועה באגודל כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/12/2019 | 23:26 | מאת: שרון

שלום רב, הנני בת 44 בריאה בד"כ. נשאית brca1 ולאחר ניתוחים מניעתיים של שדיים דו"צ, שחלות וחצוצרות. בחודשים האחרונים עם כאב במפרק העליון של אגודל שמאל ( אני ימנית). לאחר כמה חודשים של כאב בזמן תנועה או בלחיצה על צידי המפרק שמתי לב כי לאחרונה הכאב , מידי פעם, מגיע גם לאורך האגודל (לכוון למטה) . כמו כן שמתי לב שכאשר אני מקפלת את האגודל לכוון פנים כף היד, אינני יכולה לסגור את האגודל עד הסוף ( כפי שעושה בקלות עם אגודל ימין). רוצה לציין שאין שינוי חיצוני במבנה, נפיחות או אודם. אודה לשמוע חוות דעתך המקצועית, לאיזה כיוון הסימנים מצביעים? תודה מראש.

שרון שלום, ישנן מספר אפשרויות, החל ב-טריגר פינגר (דלקת של מעטפת הגיד המכופף), שחיקה של מפרק סביב האגודל, תסמונת DE QUERVAIN (דלקת הגיד מיישר) ועוד ... יש לפנות למומחה לכירורגיה של היד לצורך בדיקה והחלטה של המשך בירור. בברכה, ד"ר יהודה

29/12/2019 | 09:22 | מאת: שרון

תודה. האם האפשרויות שהצעת יכולות לעבור/להחלים לבד במשך הזמן?

שחיקה לרוב תלך ותחמיר דלקות עשויות להשתפר עם טיפול תרופתי וזמן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד