החלמה מניתוח התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/12/2019 | 21:34 | מאת: חגית

שלום, לפני חודש וחצי עברתי ניתוח בתעלה הקרפלית. (שורש כף היד) הניתוח בוצע מאחר והיה לי לחץ חזק על העצב, תחושת נימול והירדמות כף היד. אחרי הניתוח הרגשתי טוב מאוד, ובמהרה חזרתי לבצע עבודות שכרוכות בשימוש ביד. לאחרונה אני מרגישה כאב באזור הניתוח, המקום נעשה קשה. כאב מאוד חזק בתנוחה של מוטוריקה עדינה (אחזקת עיפרון) וכאב בהרמת משקל גבוה. יחד עם זאת, כל תחושת הנימול, הכאב והחולשה שהרגשתי בעבר באצבעות ובכף היד חלפו. האם כך זה צריך להיות? האם הכאבים יחלפו? האם זו דרך ההחלמה? תודה מראש, בברכה

חגית שלום, לרוב אחרי ניתוח שחרור תעלה כפית מרגישים הקלה בנימול ורדימות, אך לאחר הפעלת היד וחזרה לתפקוד חשים נוקשות ורגישות באיזור הצלקת. משובר בתהליך החלמה תקין, אך מומלץ להיעזסר בריפוי בעיסוק לטיפול בצלקת להורדת הרגישות, הנפיחות והכאב. תהליך זה יימשך מספר שבועות עם מגמת שיפור. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד