חבלה וסדק בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/12/2019 | 15:34 | מאת: חיים כפיר

אני בן 70 לפני כ- 8 חודשים נפלתי על היד במהלך טיול וברנטגן נמצא שיש סדק. עדיין יש לי כאבים סביב רדיוס דיסטלי ומפרק רדיו קרפאלי. אני מבקש לברר מה משמעות המשפט שנכתב ע"י האורטופד : יש שינויים שחיקתיים עם הצרות במפרק רדיו קארפלי והצרות סביב הרדיאלי סטיילואיד. ושאלה שניה האם יש סיכוי שהכאבים יחלפו בשלב כל שהוא ?

חיים שלום, המשפט שציטטת מתאר שחיקה של הסחוס במפרק. מדובר בתהליך שקרה במהלך שנים רבות והחבלה האחרונה היתה רק הקש ששבר את גב הגמל. הסחוס הינו רקמה בעלת יכולת ריפוי מוגבלת מאוד ולכן סביר להניח כי במהלך השנים הבאות השחיקה רק תחריף. אין טיפול שיודע לבנות סחוס מחדש למפרק שורש כף היד, אך בהחלט ניתן לטפל סימפטומטית בכאב ע"י תרופות, סד, פיזיותראפיה ונגדי דלקת. כשאלו אינם מועילים יותר, ישנם ניתוחים לפתרון העניין. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד