המלצה על ניתוח לשחזור גיד? מה לעשות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/10/2019 | 11:00 | מאת: אירנה

האם אתה ממליץ על ניתוח לשחזור גיד באצבע.? מכייון שעבר די הרבה זמן מהפציעה נאמר לי שזה הפתרון היחיד. הכירורג אמר שזה כולל שתי ניתוחים בהם בשלב הראשון מחדירים סיליקון ואחרי זה מעבירים גיד מאצבע בריאה. היתי אצל שתי רופאים ששתיהם אמרו שזה יהיה כבד מידי בשבילי, והאחד טען שהוא חושב שזה יעשה נזק יותר מאשר תועלת.. אני באמת לא יודעת מה לעשות ..כבר כמה חודשים אני בהתלבטות.האם באמת לדעתך כדאי לוותר על הניתוח הזה.? קראתי המון שאחוזי הצלחה נמוכים בגלל הזמן שעבר ויש סיכוני של הידבקויות או זיהום . האם כדאי ללכת לרופא פרטי מומחה ולהשקיע כלכלית .האם בהכרח התוצאות יהיו טובות יותר?.. מהם באמת אחוזי ההצלחה .?

אירנה שלום, לאחר תחך כרוני של גיד מכופף, אין אפשרות לתפירת כמו בפציעה טרייה, ולכן יש צורל לשחזר. ניתוח זה הינו העל הצלחה בינונית +, אך הינו הפתרון היחיד. השיקול צריך להיות עד כמה את מוגבלת מבחינה תפקודית במצבך כיום. אם המגבלה אינה גדולה מדי ואת מסתדרת ללא כיפוף של האצבע, אולי באמת ניתוח אינו תיפרון מתאים, אך אם הדבר מרפעי מאוד ביום יום, הניתוח יכול לתת פיתרון סביר לתפקוד, אך לא לשחזר את התפקוד כפי שהיה טרם החבלה. מדובר בניתוח שכל מומחה לכירורגיה של היד מומן בו, ההחלטה אם ללכת באופן פרטי, הינה תלויה בך. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד