קישיון 10 שבועות לאחר שבר אגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/10/2019 | 14:28 | מאת: שימי

10 שבועות מאז שברתי אגודל ״סקי״ ללא תזוזה. החיבור נראה טוב לדברי האורטופדים. עם כל הפיזיוטרפיה שאני עושה, עדיין יש קישיון בכיפוף האגודל, בעיקר בבוקר לאחר השינה. האם זה עובר מעצמו עם הזמן באופן שלא תידרש יותר פיזיוטרפיה, או שזה פשוט ככה וככה ישאר ?

שימי שלום, רקמת הצלקת שנוצרת באיזור השבר, אינה בעלת אותה גמישות של רקמה בריאה. בתהליך שנמשך מספר חודשים, רקמת הצלקת הולכת ונעשית דומה יותר לרקמה הבריאה והגמישות משתפרת, אך לעולם אינה משיגה את האיכות של הרקמה הבריאה. סביר להניח כי בסיום תהליך הריפוי עדיין יהיה קשיון קל, אך עם פיזיותרפיה והפעלה של האגודל תוכל לשפר את התוצאה הסופית. חג שמח, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד