שיקום לאחר ניתוח בשבר ההומרוס / הידבקויות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/10/2019 | 09:17 | מאת: ליטל

שלום, לפני כחודש וחצי עברתי תאונת דרכים ובעקבותיה שבר פתוח בהומרוס, במיון החזירו את העצם לעמדה טובה אבל עדין הזדקקתי לניתוח אותו עברתי לפני כחודש ושבוע בו הוכנסו ברגים ופלטות, כעת אני מתמידה על פיזותרפיה וריפוי בעיסוק, עקב מגבלה קשה בקיפול היד וכאבים חזקים הועלתה השערה על ידי הצוות שכנראה זה הדבקוית באזור המפרק, רציתי לדעת האם ניתן להתגבר על הידבקויות גם ללא תהליך כירורגי, במידה ולא מהו התהליך, והאם הזמן הוא גורם קריטי, כלומר האם עליי לפנות מידית לרופא או שאפשר להמתין ולתת הזדמנות לפיזיותרפיה לסדר זאת אם זה אפשרי בכלל.. אשמח לכל פיסת מידע על הנושא שכן אני בחורה צעירה בת 25 ומאוד מודאגת.. תודה מראש

ליטל שלום, חלק מתהליך הריפוי של רקמה לאחר טראומה כרוך בצלקות. בניגוד לרקמה בריאה שבה כל מדור מופרד מחברו, רקמת הצלקת בנוצרת בתהליך הריפוי אינה מוגדרת למדור מסוים ולכן נוצרים "קשרים" בין הרקמות השונות, קרי "הידבקויות". הידבקויות אלו מגבילים את טווח התנועה של המפרק. כל עוד רקמת הצלקת "פעילה" ולא הגיעה למצב הסופי, ניתן להפריע ליצירת ההידבקויות ע"י פיזיותרפיה ותרגילים לשיפור טווחי התנועה של המפרק. מקובל לומר כי טווח הזמן הינו כחצי שנה מהחבלה ולכן אני חושב שיש לך עוד הרבה מקום לשפר את המצב הקיים גם ללא התערבות כירורגית. הסימן החשוב הינו המגמה, כלומר לראות האם עם הזמן חלה הטבה והמגבלה קטנה או שהמצב סטטי ואין התקדמות. צריך לזכור כי מדובר בתהליך שיקום איטי ולכן לא תוכלי לראות שיפור ביום ליום, אך בפרקי זמן גדולים יותר, תוכלי להשוות את התוצאות. גמר חתימה טובה, ד"ר יהודה

02/10/2019 | 23:39 | מאת: ליטל

תודה רבה, בהחלט מעודד לשמוע שיש מקום לשיפור בעזרת פיזותרפיה!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד