קישיון כף יד חודשיים לאחר שבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/09/2019 | 10:24 | מאת: אתי

בעקבות שבר בצבע גובסתי לחודש. עושה פיזיוטרפיה כבר 4 שבועות, עם זאת בלילה כף היד הופכת לאבן ואני נדרשת לתת לה שעה במים חמים כל בוקר כדי להתחיל להניע את המפרקים. עושה פיזיוטרפיה כל היום מהבוקר עד הלילה כבר כמה שבועות. זה נורמלי ? זה יעבור מעצמו ?

אתי שלום, קשיון מפרקים לאחר קיבוע בגבס הינו דבר נפוץ החולה לאחר מספר שבועות. גיל החולה, משך הגיבוס, אופי החבלה הינם הגורמים שמשפיעים על משך ההחלמה. גורם נוסף שבו את יכולה לשלוט הינו הפעלה עצמית ובפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. ככל שתפעילי יותר, משך ההחלמה יתקצר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד