איך אפשר להסיר גנגליון שנמצא על גב כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/09/2019 | 19:01 | מאת: שירה

היי רציתי לשאול האם מסוכן לבצע את הניתוח להסרת הגנגליון שנמצא על גב כף היד אני מעוניינת להסיר אותו כי הוא לא נעלם לבד כבר חודשים וזה ממש מציק לי ולפעמים גם ממש כואב במיוחד שאני מקבלת באותו מקום מכה. ושאלה שנייה אם אני נמצאת בצבא ואני רוצה להסיר אותו במה זה כרוך וכמה ימים אני אחסיר? כמה זמן לוקחת ההחלמה?

שירה שלום, ניתוח להסרת גנגליון הינו ניתוח יחסית בטוח. הסיבוך הנפוץ ביותר הוא חזרת הגנגליון בשיעור של כ-15%. מעבר לכך זיהומים כמו ירידה תחשותית סביב הצלקת, נוקשות מפרק שורש כף היד וזיהומים הינם נדירים. מדובר בתקופה החלמה של כחודש לאחר הניתוח. לגבי ההתנהלות מול הגורם האחראי בצבא, אינני יודע. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד