אולטרסאונד שורש כף יד בעקבות חזרת ממצא גנגליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/04/2019 | 13:12 | מאת: חסוי

היי, עשיתי אולטרסאונד בשורש כף היד בעקבות ממצא גנגליון שכנראה חזר לאחר כריתה בניתוח לפני כשנה וחצי. תוצאות הבדיקה לא כלכך ברורות לי. אשמח להסבר מזה אומר קולקציה נוזלית פוסט ניתוחית . אשמח לפענוח הבדיקה ומה עליי לעשות. מצורף מסמך עם תוצאות הבדיקה. תודה

שלום, תחילה, המסמך אינו מצורף. שנית, קולקציה נוזלית פוסט ניתוחית יכולה להיות למעשה עדות לחזרת הגנגליון, זיהום או חלק מתגובת הריפוי של הרקמה לאחר הניתוח. לצורך האבחנה דרושה בדיקה קלינית וכן ניתוחי חוזר באם הממצא מפריע. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד