גנגליון...............................

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/03/2019 | 14:03 | מאת: אסף

שלום ד"ר צהריים טובים. נדמה לי כי יש לי גנגליון בפרק כף היד אך איני בטוח שזה גנגליון בגלל שאני מוגדר עם גאוט ויכול להיות שהבליטה שבשורש כף היד זה טופי כתוצאה מהגאוט. איך אוכל לדעת ממה הבליטה נובעת? ואיזו בדיקה עדיפה לעשות במצב כזה? סיטי או אולטראסאונד? בשביל לאשש את ההשערה הזו? והאם רואים את הגנגליון בסיטי בכלל? או שרק באולטראסאונד רואים גנגליון? תודה רבה ד"ר

אסף שלום, אולטראסאונד הינה בדיקה יותר מתאימה. במידה והגוש מפריע, אז ניתן להסירו בניתוח. היתרון בניתוח שהוא נותן אבחנה יותר מדויקת מאשר אולטרא-סאונד, אך אין חובה לנתח אם אכן מדובר בגנגליון או טופי. במידה ואכן תהיה מעוניין בניתוח, כן הייתי ממליץ על צילום בנוסף לאולטראסאונד. בברכה, ד"ר יהודה

07/03/2019 | 11:40 | מאת: אסף

תודה רבה ד״ר. יש לי תור לסיטי לשורש כף היד בשבוע הבא. בדיקת הסיטי רלוונטית לזיהוי גנגליון?

סיטי בהחלט יכולה להראות גנגליון, אך אולטראסאונד יותר רגיש לצורך זה.

07/03/2019 | 13:51 | מאת: אסף

תודה רבה ד״ר.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד