כאבים באיזור המרפק.הסתיידות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/02/2019 | 10:13 | מאת: דינה

שלום!אני בת 56.לפני כשלושה חודשים הופיעו כאבים באיזור המרפק.נשלחתי לפיזיותראפיה ללא הטבה. רק היום נעשה צילום:בצילום המרפק הסתיידות קרוב לקונדל לטרלי. מהי הסיבות למצב? אני מורה במקצוע ולא עושה מאמץ גדול עם היד. תודה ושבת שלום. דינה

שלום דינה, הסתיידויות סביב מפרקים יכולות לנבוע משתי סיבות עיקריות: 1. מצב לאחר חבלה למפרק, כאשר משקעי סידן מצטברים בשטפי הדם שנוצרים באיזור. ההסתיידויות נוצרות מספר חודשים לאחר החבלה. אם אני מבין נכון, לא קיים סיפור של נפילה או מכה למרפק ולכן פחות הגיוני שבכך מדובר. 2. מצב ניווני של הרקמות שסביב המפרק, כאשר משקעי הסידן כשלעצמם אינם הגורם לניוון, אלא מהווים רק ממצא רנטגני היכול לשקף את המצב הניווני. לפי התיאור שלך, ייתכן כי את סובלת מזנק כרוני לגידים שסביב המרפק וההסתיידויות הינו ביטוי לכך. לשם כך, יש להמשיך בירור ע"י בדיקת אולטראסאונד המדגימה טוב יותר את הרקמות הרכות. לאחר מכן הייתי פונה למומחה לכירורגיה של היד לצורך הערכה והמשך טיפול. רפואה שלמה

01/02/2019 | 15:20 | מאת: דינה

שלום,דוקטור!תודה רבה על תשובתך המפורטת. הבנתי מתשובתך שמדובר בנזק כרוני לגידים.ממה הוא נובע? תודה ושבת שלום! דינה

זאת שאלה שאין עליה תשובה ברורה. מתייחסים לזה כחלק מתהליך ההתבגרות שהגוף עובר, כמו ירידה ביכולת הראיה, קמטים בעור וכו' ...

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד