בדיקת MRI לשורש כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/01/2019 | 18:33 | מאת: יעל

אני סובלת מכאבים בשורש כף ימין והופניתי לבדיקת MRI . אבקש את עזרתך בהבנת תוצאות הבדיקה: בצקת לשדית קלה בחלק הדיסטלי של הסקפואיד ללא הדגמת קווי שבר או אוסטאונקרוזיס. מודגמת הצרות קלה במפרד STT עם מוקדים ציסטים סוב-כןנדרלים זעירים וזיזים גרמיים התחלתיים בשולי המפרקים. שאר המבנה הגרמי שמור. ה- TFCC שמור. נוזל בכמות מתונה במפרק ה DRUJ. ללא עדות לקרע ברצועות הסקאפולונטית והלונוטריקווטרלית. הגידים המכופפים ןהמיישרים שמורים. נוזל בכמות קטנה סביב מפרקי הקרפוס האדרה קלה סביב מפרק ה- STT. אודה על עזרתך, יעל

יעל שלום, בדיקת MRI הינה בדיקה משלימה לסיפור של המטופל והבדיקה הפיזיקלית. הפענוח "הקר" של ה-MRI כפי שאת מפרטת אותו אינו מתייחס למידע זה. לדוגמא, גיל החולה הינו חשוב להבנת משמעות הממצאים ב-MRI, חלק מהמצאים שתיארת הינם בגדר "הנורמה" באישה מבוגרת, אך יחשבו לבעייתיים באישה צעירה. דוגמא נוספת, נתונים אחרים יכולים להתאים למצב שהוא לאחר חבלה, אך לא ברור מהסיפור שלך האם היתה כזו. צריך לזכור גם שכמו לכל בדיקת עזר רפואית, גם ל-MRI אין 100% דיוק ולפעמים מה שלכאורה פוענח כ"תקין" אינו כזה בפועל. כדי לא להשאיר אותך באויר אני רק אומר שלפי ה-MRI שלך קיימים שינויים ניווניים המעידים של שחיקת סחוס בבסיס האגודל ומעט דלקת בשורש כף היד. לצורל הבנה באמת עמוקה של התוצאות, הייתי ניגש אל הרופא ששלח אותך לבדיקה או לכירורג יד מומחה שיבדוק ויבין את מקור הכאבים שלך. רק אחרי זה ניתן לראות האם יש הסבר לכך בבדיקת ה-MRI. רפואה שלמה.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד