רסקתי את אגודל לפני שבוע ןהיא נתקעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/01/2019 | 09:17 | מאת: אביב כהן

שלום. לפני שבוע נפלתי על האגודל בשיעור ספורט.. נשמעה שורה של קראקים וזה כאב אבל לא יותר מדי ויכולתי להזיז את האצבע לכיוונים מסוימים. באותו האגודל התחילה להתחמם ולהתנפח ולמחרת חזרה להיות קרה אך הופיעו עליה כתמים סגולים- שחורים של שטף דם. כרגע עדיין יש עליה כתמים ואני גם לא יכולה לקפל אותה עד הסוף כמו את האגודל השנייה.. היא פשוט נתקעת אשמח שתגיד לי מה יש לי ומה עלי לעשות.. תודה!

אביב שלום, שטפי דם אחרי חבלה הינם דבר נפוץ. עם הזמן שטפי הדם משנים צבעם ולאחר מכן נספגים, תהליך איתי שיכול לפעמים לארוך מספר שבועות, אך כשלעצמו אינו בעייתי. לעומת זאת, כאשר ישנם שטפי דם, נפיחות ומגבלה בתנועה כמו שאת מתארת, הדבר מצביעה על חבלה משמעותית ודורשת בדיקה ובירור. ממליץ לך לפנות בהקדם למומחה לכירורגיה של היד לצורך זה. רפואה שלמה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד