טניס אלבו או שבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/12/2018 | 10:08 | מאת: דורון

הי דוקטור, אני סובל מספר שנים מכאבים במרפק ובזמנו אובחן טניס אלבו - קרע בגידים המיישרים. לפני מספר חודשים לאחר צילום רנטגן איבחן האורטופד שבר באפקונדיל במרפק. אורטופד שלישי טען שיש סתירה בין אבחון של טניס אלבו לאיבחון של שבר במרפק. רציתי להבין מדוע יש סתירה בין 2 הממצאים??? תודה!!!

דורון שלום, "מרפק טניס" הינו מצב המתאר ניוון באחז השרירים (לא באמת "קרע") בצד החיצוני של המרפק. שבר במרפק הינו ממצא הכרוך בחבלה משמעותית. מאחר ואני מבין כי על פי הסיפור לא היתה חבלה, הסבירות כי מדובר בשבר הינה נמוכה. לעיתים במצב בו קיים "מרפק טניס" רואים הסתיידויות של הרקמה הרכה באיזור הכאב, והצב יכול להטעות עם שבר ישן. ממליץ לך לגשת למומחה לכירורגיה של היד עם בדיקות הדימות שעברת לצורך בדיקה ואבחון מסודר. רפואה שלמה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד