כאב באצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

04/12/2018 | 14:24 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 19, חייל, עובד הרבה מול מחשב. בעבר היה לי גנגליון באצבע 3 יד שמאל שהוצא בניתוח. עקב תסמינים של הירדמות בידיים בעיקר בעת הישענות על המרפק או תנוחות מסוימות עשיתי EMG שם יצא תסמונת קרפלית קלה מאוד דו"צ ולחץ על העצב האולנרי דו"צ קל. התסמינים הופיעו רק בשינה אבל כעת מפריעים גם במשך היום באותן תנוחות. מה המלצתך כאן? האם לחזור לרופא? האם זה מקרה שמתאים לניתוח או טיפול אחר (מה שמפריע זה הלחץ האולנרי). אני רוצה להיות מנתח בעתיד ולכן עוד יותר חשובה דעתך בנושא. בנוסף, ויותר חשוב, כבר יותר משנה שמדי פעם אני מרגיש כאבים באצבעות בשתי הידיים (מלבד האגודל), הכאבים הם במפרקים האמצעיים ובעיקר בחיבור בין האצבעות ליד שם אני כל הזמן מרגיש צורך למתוח ולהוציא קליקים, ללא הטבה. לרופא בזמנו לא הייתה תשובה טובה לתת אבל עכשיו כשהכאבים מופיעים הם יותר חזקים. תודה רבה על העזרה, וסליחה על ריבוי השאלות, זה חשוב לי מאוד

04/12/2018 | 14:26 | מאת: מאור

לגבי הכאבים באצבעות - על פי התיאור מה יכול לגרום לזה? ומה המלצתך? איך ניתן לטפל?

17/12/2018 | 09:53 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, אתה מתאר מגוון תסמינים, חלקם עצביים וחלקם לא. אם עשית EMG בעבר ונמצאה הפרעה, ואתה חש בהחמרה כדאי לחזור על הבדיקה. מי שחש כאבים במספר רב של מפרקים בכף היד צריך לעבור גם בדיקות דם לשלול דלקת פרקים – רופא המשפחה/יחידה יוכל להפנות אותך. בתום הבירור ועם התשובות יש לפנות לכירורג יד שיוכל להסיק מסקנות לגבי קיום הפרעה וטיפול אפשרי. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד