זרמים בידיים ונימול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/09/2018 | 18:08 | מאת: שרון

בשבועות האחרונים סובלת מזרמים וכאבים בשתי הידיים בעיקר אך גם ברגליים. קשה לי להחזיק סלולארי בשל הזרמים. בשכיבה הכאב מתגבר. בנוסף מרגישה נימול בעיקר בפנים. קבעתי תור לemg ולנוירולוג ואורתופד אך זה לוקח זמן. מה עוד ניתן לעשות?

25/09/2018 | 12:27 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, השילוב של זרם בפנים, בגפיים עליונות ובגפיים תחתונות מחייב בדיקת נירולוג בהקדם. במידה והנירולוג שולל הפרעה עצבית כללית, יש להשלים בדיקת א.מ.ג. גפים עליונות כולל בדיקת מהירות הולכה אולנרית מעל ומתחת למרפק ואמג גפים תחתונות. בדיקת אורתופד תתייחס גם לקיום או חוסר קיום של בעיה בעמוד השדרה הצווארי. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

29/07/2019 | 05:42 | מאת: מירי

דוקטור שלום מזה כחודש אני מרגישה זרמים מתחת לכתף יד ימין ועד למרפק. זרמים/עקצוצים שבאים בשעות לא קבועות בעיקר בלילה לפני שינה ולקראת בוקר. הייתי אצל אורטופד-שלח לצילום יד ימין +אולטרסאונד רקמות-יצא תקין. שלח לבדיקת סיטי +מומחה כתפיים. נתן טיפול תרופתי אך לא עזר כלל. מה לעשות? מודאגת מאוד .

מירי שלום, נימולים וזרמים הינם סימן לפגיעה עצבית. הפגיעה יכולה להיות כתוצאה מלחץ מקומי על עצב או כתוצאה ממחלה סיטמית הפוגעת בעצב (סכרת, חסר ויטמינים, חוזר איזון הורמונלי...). הייתי מתקדם עם האבחון במספר דרכים: בדיקות מעבדה, ביצוע EMG לגפה העליונה ומבדיקת נוירלוג. כמו כן יש להשלים את בדיקת ה-CT ומומחה הכתפיים שהמליץ לך האורטופד, מאחר והוא בדק אותך וייתכן כי ממצאי הבדיקה העלו חשד בעיוון זה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד