כאב הנובע מ-CERCLAGE ואפשרות הסרתו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

21/01/2005 | 01:05 | מאת: Cap_H

אבי נותח ב-2001 להחלפת מפרק ירך ימין (Cementless THR) ומאז הוא סובל מכאבים חזקים ובלתי פוסקים כמעט המתחילים מאיזור הישבן, לאורך הרגל ועד לכף הרגל. בבדיקות שונות שנעשו במהלך השנים נמצאו בעיות לחץ דיסק בעמוד שידרה ובוצע ניתוח לפני 7 חודשים של דקומפרסיה ל-L2-3 ו-L4-5. עם זאת ב-MRI לאחר מכן עדיין הודגם בקע דיסק פורמינלי מתחת לשורש L4 והכאב עצמו לא חלף. טיפולים שונים לשיכוך כאבים כולל זריקות, אלקטרודה וכדורים כמו אוקסיקונטין ו-נוירונטין לא הועילו כלל. לאחרונה קיבלנו המלצה לבצע ניתוח של הסרת ה-CERCLAGE שהונח ברגל ימין בעת ניתוח ה-THR בגלל שבר בקנה הפמור שאירע בזמן הניתוח. האורטופד הממליץ התבסס על מיפוי עצמות ורנטגן שהראו שהשתל נקלט היטב אך קצוות ה-CERCLAGE נראו לו חורגים ממקומם המיועד וייתכן שגורמים לגירוי עצבי. עצם העובדה שצד הירך הימנית רגישה מאד עם תחושת כאב בכל מגע בה נראה שחיזקה את דעתו. רציתי לשאול מה הסיכויים שאכן ה-CERCLAGE הוא הגורם, הבלעדי או המשני, לכאבים הכרוניים ומה תוכל לומר לי על הניתוח להסרתו. האם שמעת על מקרים שהניתוח הזה אכן פתר או הקל על בעיית כאב כזה? בתודה מראש.

26/01/2005 | 22:55 | מאת:

שלום וברכה התשובה הנה פשוטה: קשה לדעת. אני מניח שהאורתופד הקדיש שיקול דעת רב ועיון בבדיקות ההדמיה לפני שחשב להציע ניתוח להסרת הטבעת. היות וגם הוא וגם אנו יודעים שעשוי להיות מצב שלא הטבעת המתכתית הנה הגורם לכאב והניתוח במקרים אלו לא תמיד עוזר. בברכה ד"ר גרינטל