חידוש בהחלפות פרכי ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

18/01/2005 | 18:39 | מאת: אינגל

שלום ד"ר: אני סובלת מ-AVH.לאחרונה שמעתי שיש חידוש בסוג הפרוטזה המשתמש בניתוח, אם עד עכשיו היה פלאסטיק או ברזל או חומר שמשלב את שניהם היום משתמשים בקרמיקה.אורך חיי פרוטזה זו יותר ארוך. האם טכנולוגיה זו הגיע לארץ?ואם כן האם ניתוח זה מתאים לכל סוגי המחלה של ראשי פרקים? אודה באם תתיחס....

18/01/2005 | 20:07 | מאת:

לגב' אינגל שלום כאשר יש הרס של פרק הירך ועקב הסבל יש צורך לעבור ניתוח של החלפת מפרק הירך קיים שיקול של סוג המשתל. חשוב לדעת שלכל סוג משתל יש יתרונות וחסרונות והשיקול עשוי להיות עדין ביותר. ככלל, משתל שבנוי בראש מתכתי או קרמי ומצד שני יש פוליאתילן הנו משתל טוב כאשר התוחלת של משתל זה נע בין עשר לחמש עשרה שנים ולעיתים קרובות יותר. כאשר יש צורך במשתל לשנים רבות אנו משתמשים במשתל הבנוי ממתכת מול מתכת או קרמיקה מול קרמיקה על סמך נסיון העבר. משתלים אלו בנויים לטווח ארוך יותר. כך שטכנולוגיה זאת נמצאת בשימוש רחב בארץ, בכל מחלקה ומחלקה בכלל ובבילינסון בפרט. בברכה ד"ר גרינטל

18/01/2005 | 20:14 | מאת: אינגל

תודה ד"ר אבל אתה מאמין לאנשים צעירים כמוני בת 20+ , איזה סוג עדיף?אתה חושב ששינהם מועילים באותה מידה? או שבכל זאת יש ייתרון לאחד מהם? אני שואלת כי אני חייבת לעבור ניתוח....

18/01/2005 | 20:14 | מאת: אינגל

תודה ד"ר אבל אתה מאמין לאנשים צעירים כמוני בת 20+ , איזה סוג עדיף?אתה חושב ששינהם מועילים באותה מידה? או שבכל זאת יש ייתרון לאחד מהם? אני שואלת כי אני חייבת לעבור ניתוח....