החלפת מפרק האגן והארכת רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

02/01/2005 | 11:19 | מאת: קרן

אבי בן 74 ומאז ינקותו סובל מרגל קצרה ב3.5 ס"מ. תמיד הלך צולע. היום אמור לו שהסחוס במפרק האגן איננו כבר, והוא צריך לעבור ניתוח להחפלת מפרק האגן והארכת הרגל ב3.5 ס"מ. אבי סובל מאז ומתמיד כאבים בגבו וברגלו, אבל בחודשיים האחרונים הכאבים אף החמירו עד כדי שהוא לא יוצא מהבית ללא כדורים שונים למכאובים. כל רופא נותן לו חוות דעת שונה על הניתוח, חלק אומרים שזה כדאי וחלק שבגילו ובמצבו זה לא שוווה. האם לעשות או לא לעשות את הניתוח ובמה כרוכה ההחלמה?

04/01/2005 | 21:20 | מאת:

לקרן שלום כאשר אדם כמו אביך סובל מניוון של הסחוס הגורם לו (מעבר לבעיות של כאב רגיל אתם מסתדר) לכאב עד כדי חוסר תפקוד המטרה הנה לשפר את כאביו ולשפר את התפקוד ולכן בעצם נוצר הניתוח. השאלה העיקרית : האם כדאי נעוצה עד תום בבעיה. לכן כדאי להשתחרר ממחשבות נלוות, ולהתרכז בעניין העיקרי. יתכן ואתם צריכים שוב לפנות אל הרופא המנתח, לשוחח עמו בעניין זה. יתכן וההיסוסים באים לבטא חוסר בהירות מסוים שזקוק לבדיקה הבהרה ושיחה נוספת. בהצלחה ד"ר גרינטל

04/01/2005 | 21:34 | מאת:

לקרן שלום דרך טובה לחשוב על העניין הנה להשתחרר מכל דבר שאינו לב העניין. ונראה לי שלב העניין הנו התגברות כאבים עד כדי כך שיש ירידה בתפקוד. כאב שמתגבר עד כדי ירידה בתפקוד מחייב גישה עניינית גם לאבחנה וגם לטיפול. לכן חשוב להגיע לאבחנה. לפי המכתב, אין האבחנה ברורה. לא ברור לי אם מדובר בניוון של פרק הירך או סיבה אחרת. אולי זו הסיבה שהמסר מהרופאים לא החלטי? לכן נראה שצריך פשוט שוב להבדק על ידי מומחה שאינו תלוי, שיקבל דעה עצמאית, וימליץ בהתאם. דעה נוספת. גם אם מדובר בהתלבטות בהחלטה לניתוח, הרי כאן יכול לעזור מאד.... בברכה והצלחה ד"ר גרינטל