שבר בפיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

13/12/2004 | 11:05 | מאת: ליאת

שלום, לפני חצי שנה שברתי את פטלה שמאל (2 שברים ללא תזוזה עקב נפילה). היתי 9 שבועות עם גבס רגל מלאה בישור וכיום, 4 חודשים אחרי יש לי רק 80 מעלות טווח כיפוף. אני עושה פיזותרפיה והידותרפיה ואף פניתי לרפואה האלטרנטיבית אך הרגל בשלה. אני כמובן במעקב של אורתופד ושוקלים לעשות לי מניפולציה בהרדמה כדי להגדיל את הטווחים. החשש הוא שיש לי הדבקויות ואולי פגיעה ברקמות (בברך, בירך ובגב התחתון). שאלותיי: 1. איך קוראים למונחים הדבקויות ופגיעה ברקמות בשפה מקצועית? 2. אבקש הפניה לחומר קריאה שיובן להדיוט.... 3. האם חדירה כירורגית כגון מצלמה ממולצת לבעיה, במה תוכל לתרום? 4. מהי מהדרך לרפא רקמות פגועות,ויטמינים ממולצים, מהו זמן הבראה ממוצע? תודה, ליאת

14/12/2004 | 18:55 | מאת:

לליאת שלום אשמח לענות על שאלותיך אחת לאחת 1. איך קוראים למונחים הדבקויות ופגיעה ברקמות בשפה מקצועית? ת: מאד פשוט הדבקויות, פיברוזיס. הצטלקות פנימית. 2. אבקש הפניה לחומר קריאה שיובן להדיוט.... יש המון חומר: אנא נסי: http://www.kneeguru.co.uk/html/dictionary/arthrofibrosis.html או http://www.physsportsmed.com/issues/2001/03_01/eakin.htm או http://www.kneeandshoulder.md/arthro_01.html 3. האם חדירה כירורגית כגון מצלמה ממולצת לבעיה, במה תוכל לתרום? באם האורתופד המטפל בך סבור שצריך לבצע ארטרוסקופיה ולהכניס קנה זעיר של מצלמה לברך המטרה פשוטה: לראות מה מצב מבנים מסוימים בתוך הברך ולטפל בהם. למשל לראות אם יש קרע מניסקלי ולטפל בו. 4. מהי מהדרך לרפא רקמות פגועות,ויטמינים ממולצים, מהו זמן הבראה ממוצע? מי שמרפא את הרקמות הנו הגוף. או יודעים מה הגוף עושה ומנסים לנצל את הרפוי לטובת העניין: הגוף מטרתו ליצור הצטלקות פנימית ומטרתנו להפעיל את הפרק כדי למנוע 'בלוק' של ההצטלקות הפנימית ולאפשר תנועה. לגבי זמן הבראה: אין תשובה היות וכל רקמה נרפאת בזמן שלה והדבר מאד אינדוידואלי.