קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

29/11/2004 | 21:58 | מאת: רון

הייתי בבדיקת M.R.I ברכיים באיבחנו אצלי קרע במיניסקוסים הלכתי לאורטופד והוא טען שהוא אינו רואה קרע. איך יכול להיות הדבר?

29/11/2004 | 22:06 | מאת:

לרון שלום MRI הנה בדיקה מאד רגישה. היא משקפת מגוון רחב של דברים חשובים ולא חשובים. לעיתים קרובות ניתן לראות שינויים במניסקוס, ואחד קורה להם קרע והשני קורא להם שינויים נוונים ואומר שאין קרע. יש קריטריונים לכן ולכאן. אני שמח שהאורתופד שמטפל בך לא הסתפק בפענוח אלא עיין ב MRI ואמר לך את אשר אמר. לאחר שהובאו מספר משפטים המעלים את הרקע לבדיקת MRI יש בהחלט מקום לשבת מול האורתופד ולשאול אותו למהות ההבדל בין מה שהוא רואה לבין הפענוח..... בהצלחה ד"ר גרינטל