קריסה של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

19/11/2004 | 19:23 | מאת: גיא

ד"ר שלום. ההבחנה הרפואית שלי היא AVN של מפרק הירך לאחר טיפול כימוטרפי ( סטרואידים ) עברתי ניתוח של השוואת לחצים. אני במעקב רפואי ונאמר לי לאחרונה כי המפרק קרס. שאלתי כיצד אני אמור להרגיש פיזית במצב שכזה? אני מהלך עם קביים לתמיכה, ישנו כאב לא תמידי בברך ובמפסעה כמו כן יש לי מגבלה במפתח הרגלים. אין לי בעיה במעבר לישיבה או עמידה. אז מה זה קריסה ???

24/11/2004 | 17:49 | מאת:

לגיא שלום לשאלתך הראשונה: כיצד אני אמור להרגיש... כבר ענית בעצמך ואני מצטט: "אני מהלך עם קביים לתמיכה, ישנו כאב לא תמידי בברך ובמפסעה כמו כן יש לי מגבלה במפתח הרגלים" קריסה: פשוטו כמשמעו: ראש עצם הירך העגול היפה והחלק מאבד את צורתו, הופך לא סדיר, שטוח וכו'. פשוט קורס. בהצלחה ד"ר גרינטל