האם תיתכן פגיעה בעצב כתוצאה מניתוח החלפת מפרק ירך?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

18/11/2004 | 21:12 | מאת: נורית

שלום רב אימי עברה לפני כחודש ניתוח להחלפת מפרק ירך,מאז סובלת מכאבים עזים בכף הרגל כמעין דקירות סכין. היום עברה בדיקת e.m.g ובתשובה שקבלה כתוב כך: עדות לנוירופטיה אקסונלית קשה בשני ענפיו של עצב הסיאטיקוס מימין (פרוניאליס וטיביאליס). ביום ראשון היא אמורה להיבדק על ידי הרופא שניתח אותה אבל לפני כן אני מעונינת לקבל בבקשה תשובה לשאלותי שהן 1. האם יתכן שהכאבים והעדות הרפואית הנ"ל היא כתוצאה מהניתוח? (לפני כן לא סבלה מכאבים אלו.) 2. מה הטיפול במצב הנ"ל.

24/11/2004 | 17:51 | מאת:

לנורית שלום התשובה הראשונה הנה : כן הדבר אפשרי ועשוי לקרות אצל חלק מהחולים. האחוז קטן. זוהי פגיעה יחסית לא שכיחה. אצל חלק ניכר מהחולים הנזק נעלם עם הזמן. ניתן לתת טפול תרופתי תומך (ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל או נאורולוג. אלא שכמו כל דבר ברפואה: לא תמיד. לעיתים התלונה אינה חולפת. בהצלחה ד"ר גרינטל