ניתוח החלפת מפרק הירך וחיזוק האגן בשל שבר פתלוי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

12/11/2004 | 16:23 | מאת: ימימה ברעם

מזה כשנה אני סובלת מסרטן שד גרורתי בעצמות. עברתי קרינה במוקד שהתגלה בירך הימני. לאחרונה גדל השבר הפתלוגי באגן כתוצאה מהסרטן והרופאים המטפלים חושבים על ניתוח . אני מעונינת בהסבר מה משמעות הניתוחלטווח אחוק מבחינת איכות חיים ,הליכ, שיקום וכו'. וגם - במה זה שונה מניתוח רגיל להחלפת מפרק הירך שלא במקרה של בעיה הנובעת ממחלת הסרטן? תודה.

17/11/2004 | 17:01 | מאת:

לימימה שלום וברכה כאשר פרק ירך נפגע משמעותית הטפול הניתוחי הנו טפול טוב. מטרת הניתוח הנו להחזיר תפקוד לפרק הרוס, לסלק את הכאב, להפסיק בהדרגה צליעה, ולתת לאדם לחזור לחיים תקינים. קיימים פרטים טכנים שונים וחשיבה שונה לגבי התהליך הרפואי. צריך לדעת מידע מעט שונה בשלב ההכנה לקראת הניתוח אך זה תפקידו של הרופא האורתופד המנתח לחשוב ולפעול בהתאם. באיחולי חזקי ואמצי ד"ר גרינטל