כאבים במפרק הירך בהריון חודש ששי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

09/10/2004 | 15:19 | מאת: גל

שלום, אני נמצאת בהריון בחודש הששי. לפני כחודשיים החלו כאבים במפרק הירך באחת הרגליים, בזמן הליכה, עליה במדרגות וכ"ו. שאלתי, מה האפשרויות לגרימת כאב זה, האם יש בדיקה שיכולה לעזור באבחון הבעיה (למשל אולטרסאונד) ?

10/10/2004 | 18:08 | מאת:

לגל שלום קודם כל חשוב לאחל לך הריון בריא ותקין ולידה תקינה. כאב בפרק הירך עשוי להיות מסיבה של הפרק או מסיבה המקרינה לפרק (למשל עמוד השדרה). אם מדובר על כאב ממקור של פרק הירך צריך לבדוק ולראות אם קיים פגם בפרק הירך לפניכן והושפע על ידי ההריון או בעיה אחרת מקומית כגון 'בריחת סידן' מקומית בפרק הירך. מה עושים? נבדקים קודם כל אחר כך מעיינים בצילומים אם יש (בתמיכת הגינולוג כמובן). לאחר מכן ממשיכים בהדמיה לפי הצורך. בברכה והצלחה ד"ר גרינטל