אתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

26/06/2004 | 19:46 | מאת: עוז

שלום דר יקר אני ספורטאי לשעת פנאי. ובסיבוב הרגשתי חבלה בברך אני סובל מיזה 5 חודשים היום ישלי שיפור בבית חולים קבעו לי שחייבים לעשות אתרוסקופיה כדי לברר ומרות שהצילום לא מראה על בעיה רק המיפוי עצמות והם לא סומכים על זה אני האמת ממש מפחד שבבדיקה יגלו שזה לא עינין של מיניסקוס שאלתי אם ישזק בבדיקה ובטיול בברך מטעמי חיסיון לא כתבתי את שם הרופא המלומד ואיזה בית חולים עזרתך בנושא

27/06/2004 | 20:39 | מאת:

לעוז שלום וברכה ככלל, לכל פעולה בברך יש אלמנט מסוים של נזק. מצד שני לעיתים השארת פתולוגיה עשויה אף היא להביא לנזק. אם למשל נותרת פיסת סחוס קרועה ותקועה מלווה כאב, הגבלה בתנועה, נפיחות וכדומה, אז גם אם יש שפור עשויה הפיסה לגרום נזק. אם יש בעיה הרי צריך להתקדם. אם אתה הולך ומבריא אז אולי לא צריך לחשוב על ניתוח. דילמה? נכון? הדרך לפתור דילמה זו הנה ייעוץ נוסף. לפנות למומחה ברך המבצע ארטרוסקופיות כחלק מעבודת היום יום שלו, להבדק על ידו ולראות כיצד ניתן לגשר בינך לבין הצורך האמיתי. בהצלחה ד"ר גרינטל