כאבים עזים בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

23/06/2004 | 20:08 | מאת: אורלי

ד"ר ארנן גרינטל שלום, אני בת 25, סובלת מזה שנתיים מכאבים עזים בברכיים בשתי רגליי. הכאבים מופיעים לסירוגין. יש לציין שאני עוסקת בפעילות ספורטיבית אירובית. צילומים ובדיקות לא העלו ממצאים. לטענת הרופא יש ככל הנראה בעייה בפיקת הברך והמליץ לי על ברכיות. טיפולי פיזיותרפיה לא הועילו לי כלל. בשבוע האחרון אני סובלת כאבים חזקים בעיקר בברך ימין. הכאב מחמיר בעיקר כאשר אני עולה או יורדת במדרגות וגם בעת פעילות אירובית. עצרתי את הפעילות הספורטיבית לאור הכאבים העזים ולאור צליעה ברגל ימין. האם יש בדיקות נוספות אותן היית ממליץ לי לעבור? כמו כן, על איזה טיפול היית ממליץ לי? בתודה מראש, אורלי

24/06/2004 | 18:03 | מאת:

לאורלי שלום וברכה אני בת 25, סובלת מזה שנתיים מכאבים עזים בברכיים בשתי רגליי. (אני מניח שהכוונה לכאבים בברכיים) הכאבים מופיעים לסירוגין. (בדרך כלל כאבים מתחת הפיקה מופיעים ולאחר תקופת מה משתפרים) יש לציין שאני עוסקת בפעילות ספורטיבית אירובית.צילומים ובדיקות לא העלו ממצאים. לטענת הרופא יש ככל הנראה בעייה בפיקת הברך והמליץ לי על ברכיות.טיפולי פיזיותרפיה לא הועילו לי כלל. (אצל חלק מהאנשים פיסיותרפיה עוזרת ואצל חלק מהאנשים עם כאבים תחת הפיקה פיסיותרפיה לא עוזרת. לעיתים ברכיות עוזרות אך מאשימים אותן בהחלשת השרירים ולכן אם משתמשים בברכיות אזי ההמלצה המקובלת הנה להשתמש בעת פעילות ספורטיבית ) בשבוע האחרון אני סובלת כאבים חזקים בעיקר בברך ימין. הכאב מחמיר בעיקר כאשר אני עולה או יורדת במדרגות וגם בעת פעילות אירובית. (זהו התאור הקלסי של כאבים תחת הפיקה) עצרתי את הפעילות הספורטיבית לאור הכאבים העזים ולאור צליעה ברגל ימין.האם יש בדיקות נוספות אותן היית ממליץ לי לעבור? (באופן מעשי אין טעם בבדיקות נוספות היות והתופעה במקרה שלך ברורה, ידועה ומטופלת כמקובל. במידה ומתוכנן טפול ניתוחי יש אולי מקום להדמיה נוספת לפי גישת הרופא המנתח) כמו כן, על איזה טיפול היית ממליץ לי? (לא נראה שישנם טפולים שמרניים אחרים למעט סוגי פיסיותרפיה כגון Tapping ודומים שבודאי ניסית. בעצם גם את וגם האורתופד המטפל בך נמצאים במין מעגל מעט חסר ישע לגבי היכולת לשפר באופן שמרני. טפול ניתוחי מלווה בקושי לא מבוטל ויש לדון היטב בתועלת לעומת ההשקעה הבריאותית עם המנתח שלך ולחשוב אם יש מקום לשקול זאת) לאורלי שלומות אקווה שעניתי סעיף סעיף על מכתבך המפורט. במידה ועדיין את מעוניינת במידע נוסף הרי מעבר למידע כללי באינטנט יש אפשרות להתייעץ עם מומחה בתחום הברכיים גם בבילינסון וגם בכל בית חולים, אני מכיר את רוב מנתחי הברך והם משכמם ומעלה. בברכה ד"ר גרינטל