קרע במניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

05/09/2005 | 22:33 | מאת: דניאל

שלום ד"ר אני בן 19 וחובש בצבא. זה כבר שנה יש חבלות חוזרות בברך הייתי בmri ואלו הממצאים: 1)איזור מוגדר של בצקת מח העצם באספקט סוב ארטיקולרי קדמי מידאלי של הmfc ובמידה קלה יותר בחלקו האמצעי של הmfc. הממצא מתאים לחבלת עצם. לא נראת מוערבות ברורה של הסחוס. בצקת מח העצם גם באספקט סוב ארטיקולרי של הטיביה הפרוקסמלית. 2)כמות מוגברת של נוזל במרפק ובברסות. 3)הקרן הקדמית של המניסקוס המדיאלי "מקופלת" על עצמה ומתבלטת מדיאלית וקדמית סביב הmfc. קרע בקרן האחורית עם פרגמנט לטרלי באיזור האינטר קונדילרי. המניסקוס הלטרלי בגדר תקין. 4)קרע מלא של הacl. הpcl תקין. הרצועה הלטרלית תקינה. נוזל עמוק לרצועה הקולטרלית המדיאלית. רושם של פגיעה חלקית בסיבים מניסקו קפסולרים, אך רוב הרצועה שמורה. לסיכום:1)סימני חבלת עצם באספקט המדיאלי של הmfc והטיביה הפרוקסימלית. 2)פגיעה נרחבת במניסקוס המדיאלי, כמתואר. 3)קרע מלא של הacl. השאלה שלי היא: האם קרע מלא של הacl מחייב ניתוח? כאילו אני לא מרגיש כאבים בזמן מנוחה האם בכל זאת ממולץ לנתח? תודה רבה דניאל תשובה.

08/09/2005 | 10:24 | מאת:

הסיבה היחידה לתיקון ACL הינה אי יציבות של הברך ולא כאבים במנוחה