אסימטריה בפרקי יריכיים תינוקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

29/08/2005 | 07:51 | מאת: מאיה

ד"ר ארנן גרינטל שלום רב, לבתי התינוקות בת 4 חודשים גילו לאחרונה בעיה בפיסוק ירך צד ימין. על אף שצילומי האולטרסאונד היו תקינים לחלוטין נעשה לה צילום רנטגן ונמצאה בעיה קלה מאד בפיסוק בצד ימין, כמו כן קיימת איסימטריה בפרקי היריכיים. הוחלט ע"י אורתופד הילדים על טיפול ברצועות פאבליק למשך כחודש וחצי. לאחר הביקורת הראשונה לאחר 11 יום נמסר לי כי אין בעיית פריקה, והפיסוק מלא לחלוטין, אך עדיין קיימת איסימטריה בפרקי היריכיים. כאשר שאלתי את האורותופד ממה זה נובע, הוא מסר כי אין לו תשובה, וכי נשאיר את הרצועות עוד כחודש ונבדוק. יתרה מכך הוא מסר כי איסימטריה בכפלים יכולה להעיד על רגל קצרה וארוכה שבגיל זה לא ניתן לומר האם הבעייתיות קיימת וגם אין מה לעשות. אודה לחוו"ד הראשונית בנושא. אני מאד מודאגת.

29/08/2005 | 19:36 | מאת:

למאיה שלום מכתבך מעביר בצורה נאמנה את דברי האורותפד ואני מסכים עמו בכל לב. לא תמיד יש לנו הסבר לכל דבר נקודת הראיה החשובה הנה שמבחינת הדברים המסוכנים או בעלי המשמעות לבריאות הוא סגר את האפשרויות בצורה טובה. לאנשים רבים הבדל של 1-2 ס"מ באורך גפיים בלי שהם ידעו זאת כלל. אני בטוח שלא הרגעתי אותך. אמא זו אמא. ואז בעצם כל שעלייך לעשות הנו להתקשר דרך מוקד תורים, לבקש אורתופד העוסק בתחום הילדים, בכל מחלקה ,בכל קופה ובכל מקום יש אורתופד העוסק יותר בילדים, לפנות אליו לשיחה בברכה ד"ר גרינטל