AVN

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

13/08/2005 | 19:57 | מאת: שי3243

אני בן 30 יש לי אוסטופורוזיס עברתי לפני 12 שנים שבר בצוואר הירך ימין שקובע ע"י ניתוח בריצ'רד לאחר שנתיים הוצא לי הקיבוע לאחרונה אני סובל מהיתנפחות של הרגלים , בצילום רנטגן אובחן שיש לי נמק בצוואר הירך הימני שהוגדר AVN ע"י האורטופד שבדק אותי . 1. מה זה אומר נמק בצוואר הירך? 2. מה זה AVN? 3.מה הטיפול לבעיה הנ"ל? בתודה מראש שי

15/08/2005 | 00:18 | מאת:

שלום וברכה AVN הנו קיצור של Avascular Necrosis ומשמעותו שחלק מרקמת העצם מתה ומוחלפת על ידי רקמה חדשה. במקרים של שברים בפרק הירך בדרך כלל מדובר על נזק הנגרם בעת קרות השבר לאספקת הדם, נזק המתבטא מאוחר יותר, הנזק קורה בראש עצמו ואני מניח שזה המצב למרות שבמכתבך אתה מציין 'צואר הירך' הטפול המקובל הנו בהתאם לשלב ההתפתחות של הנזק. יש ספקטרום רחב של טפולים וכל טפול מותאם למצב אחר: החל מהמתנה ומעקב, המשך בדקומפרסיה (קידוח בצואר לצורך שחרור לחץ) וכלה בהחלפת המפרק הפגוע. הכל בהתאם לנזק, להיקפו, לכאב שגורם. בברכה ד"ר גרינטל