מפוי עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

13/08/2005 | 19:42 | מאת: אורה

בימים אלה עברתי מיפוי עצם מאחר שיש לי כאבים בחלק האחורי של הברך וכל הבדיקות והצילומים שעשיתי לא העלו דבר עלי לציין שאני בת 65 ועברתי החלפת מפרק ירך לפני כ-14 שנים . תוצאת המיפוי כפי שנכתב במכתב התשובה היא: מצב לאחר החלפת מפרק ירך מימין קיימות קליטות מוגברות באספקט אחורי עליון ותחתון של אצטבולום מימין ללא שינוי ממפוי קודם קיימת קליטה מוגברת חדשהבאספקט קידמי של גוף חוליה 10 T . קיימת קליטה מוגברת דיפוזית חדשה בברך ימין המערבת שני צידי המפרק. אודה לכם באם תוכלו להסביר לי במילים פשוטות מה משמעות הדברים ומה עלי לעשות כדי להפסיק את הכאבים ו האם יש קשר למפרק הירך שהוחלף מחכה לתשובתכם ומודה לכם מראש אורה

15/08/2005 | 06:31 | מאת:

לאורה שלום תשובת המפוי אינה מסוגלת להסביר כאב. למפוי יש מטרות מסוימות והן הסיבה שהרופא הזמין את הבדיקה. למשל המפוי במקרה שלך מלמד כי אין דינמיקה סביב פרק הירך היות והקליטה הקיימת זהה למצב הקודם. כאשר אני חושב ושואל את עצמי מה יכולה להיות הסיבה לכאבים מאחורי הברך אני נזכר במספר שאלות חשובות אותן צריך לשאול כדי להבין יותר. לאחר מכן אני חושב על ממצאים אפייניים בבדיקה אותם אני מחפש. לאחר מכן אני שואל את עצמי מה רואים בצילומי הרנטגן. לאחר מכן אני שואל את עצמי היכן בכל התמונה הזאת משתלב המפוי..... רק אז אוכל לענות על השאלה..... בברכה ד"ר גרינטל