שאלה לד"ר גרינטל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/08/2005 | 19:15 | מאת: משה

שלום רב! אח שלי שגר בחו"ל סובל מאוסטאוסקלרוזיס ברגל השמאלית והרופאים שם לא מצליחים לעזור לו. ברצוני לדעת האם בארץ מטפלים במחלה כזאת והאם יש סיכוי לרפא אותה? האם במקרה כזה מנתחים או שיש שיטות אחרות לטפל במחלה? כמה ניתוח יכול לעלות בערך, אם לקחת בחשבון שאחי יבוא כתייר ? תודה מראש.

15/08/2005 | 00:13 | מאת:

למשה שלום אוסטאוסקלרוזיס הנו תאור של מצב שבו העצם נעשית קשוחה. הדבר יכול לנבוע ממצבים רבים ומגוונים. ישנם מצבים הניתנים לרפוי ואחרים שלא ניתנים לרפוי. אנו מקושרים היטב לאורתופדיה המובילה בחו"ל. קיימת הזנה הדדית של מידע רפואי בין מרכזים בארץ ומרכזים בחו"ל כך שאני סבור שבארץ מטפלים במידה טובה ודומה לטפולים האפשריים בחו"ל. הדרך היחידה לענות עניינית על שאלתך הנה לבדוק את אחיך, לראות מהי הסיבה לאוסטאוסלרוזיס שלו ואז להציע טפול. בברכה ד"ר גרינטל