קרע בשריר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

26/07/2005 | 22:22 | מאת: רמי

לפני כחודש כנראה שעשיתי תנועה חדה מידי בעת משחק כדורגל והרגשתי מין קריעה בשריר הארבע ראשי.הירך התנפחה והכאבים והרגישות בלתי נסבלים.היום לאחר כחודש עשו לי בדיקת אולטרה סאונד ויש לי קרע של כ-5 ס"מ בשריר. הייתי אצל שלושה אורתופדים וכל אחד אומר משהו אחר. א:האם ניתן לשקם כזה קרע? ב:יש טיפול תרופתי או ניתוחי.? ג: האם אני צריך להשלים עם העובדה שלא אוכל לשחק יותר כדורגל(אני חצי מקצועני)? נ.ב בנוסף לקרע ישנה הבחנה להמטומה .אשמח לדעת מה זה.? תודה מראש לעונים.

02/08/2005 | 21:38 | מאת:

לרמי שלום כאשר היית אצל שלשה אורתופדים נתת לכל אחד יתרון גדול עלינו: כל אחד מהם בדק אותך ויכול היה לחוות את דעתו. קל לי לענות 'מה זה המטומה'. המטומה הנה דימום. לגבי השאר הרי ניתן להתייעץ עם אורתופד העוסק בתחום רפואת הספורט. דרך פשוטה הנו לשאול את אחד המומחים שנבדקת על ידם למי הם יכולים להפנות אותך לייעוץ נוסף ואז תוכל לקבל הערכה רביעית אך קובעת בברכה ד"ר גרינטל