כאבים בעצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

26/07/2005 | 09:59 | מאת: שרית

בעלי מתלונן על כאבים בכל עצמות הגוף והפרקים. בכל תזוזה שלו נשמעים "קנקים". רופא המשפחה נתן לו לעשות בדיקות דם, ותוצאות הבדיקות יצאו טובות. בעלי מתושכל מאד ומצב הרוח שלו ירוד מאד. אין לו חשק לעשות כלום במצבו. אתמול הוא קפץ משולחן בעבודתו וכנראה שבר את אחת מאצבעות רגליו. לדעתו העצמות בגופו הפכו להיות רכות ורגישות וכל מכה שהוא מקבל כואבות לו העצמות. יש לציין שבעלי עובד בעבודה פיזית, והוא אף רזה כ - 10 ק"ג וכיום הוא שוקל כ-62 ק"ג וגובהו 176 ס"מ בערך. האם יש בדיקות שאתה יכול להמליץ לו לעשות? בדיקות פרקים? מה פשר ה"קנקים" שיש לו כל הזמן? לאיזה רופא כדאי לגשת? האם בדיקות דם טובות מספיקות? מה עם הכאבים והתחושות? האם זוהי מחלה מסויימת? מודה לך על תשובתך, שרית

03/08/2005 | 19:00 | מאת:

לשרית שלום קראתי את מכתב בעניין רב וניסיתי לרכז את הבעיות. * כאבים בכל עצמות הגוף והפרקים. * בכל תזוזה שלו נשמעים "קנקים". * אתמול שבר את אחת מבהונות רגליו. * כל מכה שהוא מקבל כואבת לו. * רזה כ - 10 ק"ג ומצב נפשי * בעלי מתוסכל מאד * מצב הרוח שלו ירוד * אין לו חשק לעשות כלום במצבו. נראה לי שהקושי שיש בפרקים השונים ובעצמות צריך לעבור ברור. כדאי להתחיל אצל רופא פנימי טוב עם הסתכלות רחבה על הרפואה, ראומטולוג רחב אופקים ולא לחצן, לברר מדוע ירד 10 קילוגרם במשקל, האם המצב הנפשי הנו תגובתי או ראשוני וכו'. בברכה ד"ר גרינטל