כאבים בברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

04/07/2005 | 13:27 | מאת: גרשוני אביהו

לד"ר שלום רב לפני כשלושה חודשים בזמן הליכה מהירה הרגשתי קליק חזק בברך שמאל והתפתחו כאבים חזקים מאד, אשר טופלתי באתופן ופיזיוטרפיה. מאחר והכאבים חוזרים ונישנים נישלחתי למיפוי עצמות, והתוצאה היא " ריכוז מוקדי בולט בקונדיל פמורלי מדיאלי פרק ברך שמאל, מתאים לנמק אוסקולרי, שינויים ארטריטיים קשים בפרק ברך שמאל " לאור זאת נישלחתי לבדיקת MRI .שעוד לא עשיתי. ברצוני לקבל את חוות דעתך על המיקרה הנ"ל ,ואודה לך מאד.

05/07/2005 | 17:14 | מאת:

למר גרשוני שלום למקרא המכתב: מה המטרה של MRI במקרה שלך? לפי המידע שמסרת מדובר על תהליך ניוון שיש בברך מלכתחילה. אין אנו יודעים מהו הגיל שלך וגם לא ראינו את הצילום כך שלא ברור בצורה מדויקת מה המצב. מעבר לכך: אנו מנחשים שהרופא ששלח אותך ל MRI שוקל בדעתו אם קיים גם קרע במניסקוס כך שאם MRI מדגים קרע זה יהיה מקום לניתוח. בברכה ד"ר גרינטל

01/08/2005 | 13:07 | מאת: יפה

שלום הייתי רוצה לדעת מה אומרות תוצאות מפוי העצמות אני בת 70 וסובלת מכאבים ונפיחיות בעיקר בברך שמאל. ממצאים: קליטה דיפוזית מוגברת בברך שמאל. מוקד קליטה בעוצמה גבוהה בחלק המדיאלי של ה-TIBIAL PLATEAU בברך שמאל. קליטה מוגברת בעצמות המטטויס בכף רגל שמאל. בשורשי כפות הידיים,בכתפיים,ובפרק ירך שמאל. סיכום. הממצאים בברך שמאל יכולים להתאים ל AVN בטיביה ולשינויים ארטריטיים משניים. הממצאים בכף רגל שמאל,בשורשי כפות הידים,בכתפיים ובפרק הירך-ארטריטיים. תתודה מראש.