שבר באגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

03/07/2005 | 15:59 | מאת: רותי

אמי בת 82 נפלה ויש לה שברים באגן. הבנתי מהרופאים שבשבר במקום זה לא מנתחים, אלא מרפאים בעזרת פיזיוטרפיה בלבד. שאלתי - האם אפשר לרפא זאת, ואם כן - מה זמן ההחלמה. תודה על תשובתכם. רותי

05/07/2005 | 18:18 | מאת:

שלום וברכה שברים באגן יש רבים. לעיתים קרובות ניתן לתת לגוף לרפא את השבר ומטרת הפיזיותרפיה הנה לשקם את הפעילות, למנוע ניוון שרירים, להחזיר הליכה, לשקם. את השבר עצמו הגוף מרפא. זמן ההחלמה של שברים הנו שבועות מספר. אבל אנשים בגיל הזה מחלימים הרבה יותר לאט, כאשר העצם התחברה (בדרך כלל, אך לא תמיד) מזמן. לעיתים סובלים חודשים רבים מכאב וקושי כאשר השבר באגן מחובר מזה זמן רב.... בברכה ד"ר גרינטל