מידע לגבי החלפת ברך לאשה בגיל 86.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

03/07/2005 | 02:17 | מאת: שלומי

שלום ! אימי בגיל 86 הסובלת מזה שנתיים מהברכיים, החל ברגל שמאל קיבלה כ- 4 זריקות, ואז ברך ימין החמירה וקיבלה בה כ- 5-6 זריקות כולל שאיבת נוזלים. לדברי האורטופד אין מה לעשות וגם לא טוב לתת יותר מידי זריקות ועליה להחליט לגבי ניתוח מאחר והברך שלה שחוק יש להחליפו ואין אלטרנטיבות ניתוח אחרות למצבה, זאת לשאלתי האם הפיתוחים עליהם דובר לאחרונה שאינם מצריכים הכנסת ברגים ומתכות והחלפת כל הפיקה תקפים ומספקים. אודה לך אם תאיר עיני באפשרויות נוספות, למה לא ניתן להכניס סחוס בין הפיקות, או למשל הפיתוחים האחרונים שפורסמו. מי בתי חולים בהם קיימת התמחות מירבית בנושא, האם ניתן להתייעץ איתם ישירות במסגרת כללית משלים, אגב ! קבענו תור לדר' הלפרין מאסף הרופא איני יודע אם הוא מנתח מקרים מסוג זה. אימי מאד חוששת מכך שמצבה יוחמר ותהפוך לנטל על משפחתה.

05/07/2005 | 17:04 | מאת:

לשלומי שלום וברכה מתן תשובה מקיפה על השאלות מצריך בעצם סקירה על הקורה בתחום החלפות המפרקים בכלל והברך בפרט כולל כניסה לפרטים שהמשמעות שלהם הנה קורס של שבוע ימים בתחום זה.....מאד מאד קשה לדייק אפילו בשאלה אחת. נראה לי שקודם כל צריך לראות מה מתאים. מה מהאפשרויות החדישות היום הרלוונטיות למצב. ככלל, המחלקות השונות בארץ מיומנות בתחום זה היות ומדובר על ניתוחים שכיחים ויום יומיים. מצד שני צריך להתייחס מאד בזהירות לכל ניתוח וניתוח ולהתאים את הניתוח הנכון למצב הברך הנכון. חוות דעת שניה הנה יתרון ורופאים רבים העוסקים בתחום החלפות המפרקים יכולים לתת חוות דעת נוספת אם בדרך הפרטית ואם בדרך הציבורית בהתאם לבחירה. חשוב להיות זהיר. בכל מקרה ההחלטה תמיד צריכה להיות בידי המנותח בברכה ד"ר גרינטל