אבחון בעיית מפרק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

01/07/2005 | 18:52 | מאת: דני דביר

בחור בן 30. בעקבות כאבים עזים שהולכים ומחמירים 3 שבועות במפרק הירך ושמקרינים מאמצע המפרק, לאורך עצם הירך עד הברך - האם ניתן לראות במיפוי עצמות רגיל - את הדברים הבאים - דלקת/,דימום/ נמק של ראש עצם הירך או אווסקולר נקרוזיס ? האם ניתן לראות את כל הדברים האלה גם ב MRI עם הזרקת גודוליניום? במידה ויכול לבחור אחת מהבדיקות האלה - על איזה בדיקה הייתם ממליצים - MRI או מיפוי? האם כל מה שרואים במיפוי יראו גם ב MRI ובעצם אם עושה MRI אז אין צורך במיפוי? אגב, הצילום אגן ומפרק ירך יצא תקין. תודה

05/07/2005 | 18:27 | מאת:

לדני שלום כאבים במפרק הירך עשויים להגרם על ידי נמק של רקמת עצם בראש עצם הירך. כאשר זה הגורם ניתן להעזר בבדיקת מפוי עצם או MRI לאבחנה. כמובן ש MRI אינו מלווה בקרינה לעומת מפוי עצם המלווה קרינה. מצד שני MRI הנה בדיקה קשה יותר להשגה מסיבות שונות. היות והרופא המטפל חשוף לכל השיקולים לכל אחת מהבדיקות אני סבור שניתן לשאול אותו מי מהן הכי רלוונטי... בברכה ד"ר גרינטל