חוסר אבחנה לכאבים במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

01/07/2005 | 17:37 | מאת: ג'ינה

שלום רב! מזה שנה וחצי אני סובלת מכאב חד במפרק הירך שמאל שבא והולך. הכאב התחיל אחרי אימון בחדר כושר. לא ניתן לבדוק מה גורם להופעת הכאב ולהעלמותו. הכאבים יכולים להימשך במשך מס' ימים או חודשים ולהיעלם ללא סיבה. הבדיקות שעשיתי כולל mri הראו שאני סובלת מדיספלזיה מלידה ללא שום ממצא דלקתי. עד לתקופה שבה התחילו הכאבים, לעולם לא התלוננתי על שום סוג של כאב למרות שתמיד היתי פעילה גופנית. בין כל הרופאים ופיזיוטרפיסיטים שאיתם התייעצתי בעניין, היו חלוקי דעות לגבי אבחנה. חלקם טענו שהכאב בא כתוצאה מדיספלזיה, וחלק קבעו שהכאב בא כתוצאה מאימונים מפרכים שעשיתי בחדר כושר. עקב חוסר אבחנה חד משמעית לכאבים, לא קיבלתי המלצה לטיפול אפקטיבי. משככי כאבים שניסיתי לא עזרו במיוחד. אני מאוד מוגבלת בתפקוד כללי, בתנועות גפיים בסיסיות, לא מסוגלת ללכת יותר מ 5 דקות מבלי להרגיש את הכאב החד בירך. ניסיתי טיפול אלטרנטיבי שלא עזר. מה יכולה להיות סיבה לכאב מסוג הזה ואיך להורידו? האם יתכן והכאב בא מדיספלזיה? אז איזה טיפול מומלץ במקרה הזה בכדי לשכך את הכאבים.? ואם קרה משהו רציני בירך בעקבות האימונים אז איזו אבחנה יכולה להיות ואיך אני יכולה לשקם את עצמי? אני סה"כ בת 28 וכן רוצה להמשיך לתפקד לחיות כראוי!! אני מאמינה שיש הסבר ופתרון לבעיה שלי ואני מבקשת את עזרתך למצוא אותם! תודה מראש, ג'ינה.

05/07/2005 | 18:31 | מאת:

לג'ינה שלום צעירה בת 28 שסובלת מכאבים בפרק הירך ללא אבחנה וללא התקדמות: הדבר מטריד ודורש התייחסות רצינית. מצד שני, כדי להיות מסוגל לענות צריך להכנס להליך רפואי הכולל אנמנזה (מידע על מהלך העניינים), בדיקה פיזיקלית, עיון בצילומי הרנטגן והדמיה נוספת, ואז לשקול לגבי ההסבר. רק לאחר שיודעים בצורה סבירה מה הגורם לכאב ניתן לשקול לגבי פתרון בברכה ד"ר גרינטל