מפרק ירך עקום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

01/07/2005 | 11:31 | מאת: רענן שמר

שלום אני בחור בן 30 בחודש האחרון יש לי כאבים חזקים במפרק הירך הימני. הכאב בתוך המפרק ולאורך הרגל עד הברך וכולל הברך. בדרך כלל אני לא עושה הרבה פעילות פיזית אבל לפני 3 חודשים התחלתי לשחות פעמיים בשבוע. עשיתי צילום והייתי אצל אורטופד שאבחן זאת כך - hip pain bilat pistol grip deformity בבדיקה צליעה אנטלגית קלה של רגל ימין בשכיבה על הבטן הגבלה קלה בתנועה לסיבוב הפנימי של מפרק הירך רגישות בלחץ על ע"ש מותני, פטריק שלילי דו צדדית בדיקה נויורולוגית תקינה ואמר שמבנה מפרק הירך שלי עקום וכנראה זה משהו מילדות. ושאפסיק כל פעילות. אבל אני מאוד רוצה לשחות. 1. לא זכור לי שכשהייתי ילד היו לי כאבים במפרקי הירכיים. אני רק זוכר שמגיל 18 בערך הרגשתי אי נוחות בירכיים בהליכה ממושכת. האם הגיוני שזה מהילדות? מה יכול היה לגרום לזה? 2. מה אפשר לעשות בנידון? תודה!

05/07/2005 | 18:40 | מאת:

לרענן שלום הנחת העבודה הנה שאכן העיוות הקיים במפרק הירך הנו הגורם לכאב ואין גורם אחר. רצוי לא להגיע למצב שבו יש גורם אחר המביא לכאב ואנו נתפסים למחשבות ועיסוקים בפרק הירך ומפספסים.... במקרה שבו יש עיוות והוא עצמו גורם לבעיה (בדרך כלל ניוון התחלתי) החשיבה תמיד הנה לפי עוצמת ההפרעה. ככל שההפרעה משמעותית יותר כך יש מקום לנקוט אמצעים חריפים יותר היות וכל טפול עשוי להיות מלווה בתופעות חריגות.... כך שלעיתים קרובות אנשים נוטים לא לפעול במידה והאלטרנטיבה הנה פעולה חודרנית כגון ניתוח... בהצלחה ד"ר גרינטל