כאבים עזים באזור שריר הסובך מזה כשבועיים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

29/06/2005 | 16:58 | מאת: שי

היי ד"ר מזה כשבועיים אני סובל מכאבים בברך שמאל באזור שריר הסובך בצד השמאלי. הייתי אצל רופא המשפחה וקבלתי כדור אביטרן למשך 6 ימים<כדור אחד ליום>וכן משחה<שכחתי את שמה..מתוצרת אנגליה> למרוח.מרחתי כל יום את המשחה פעמיים ביום וכן לקחתי את הכדורים אבל כלום לא עוזר.אין נפיחות או אודם בעור.אני יכול ללכת רגיל אבל הכאבים בתמידות.לפעמים הכאבים קלים יותר ולפעמים ממש כאבים עזים.יש לציין שכאשר אני מותח את הרגל אז הכאב מחמיר יותר.מה לדעתך הבעיה?<אני פשוט יודע שמדובר בשריר הסובך מכיוון שראיתי זאת בספר גוף האדם.כמו כן הבנתי שזה יכול להיות.1-כיווץ שרירים<מה שלא נראה לי כי לקחתי כדורים ומרחתי משחה ועדיין הכאבים כבר שבועיים>2-סיבי שריר קרועים.3-טרשת עורקים.יש לציין שאני בן 28 בריא עם משקל של 120 ק"ג. הזמנתי תור לאורטופד לעוד שבוע אבל הייתי מאוד שמח לקבל ממך חוות דעת לגבי מה זה יכול להיות. בתודה מראש שי נ.ב-יש לציין שלא נפלתי או משהו.מדי פעם אני משחק כדורסל אבל לא מעבר לכך.שום פעילות ספורטיבית חריגה. אגב הכאב הוא באזור שריר הסובך וגם קצת בשריר הסוליה.פשוט קשה לי לאבחן בדיוק את מקום הכאב אבל נדמה לי שהכאב מוקרן גם לעבר שריר הסוליה.שוב אני רוצה לציין שהכאב

29/06/2005 | 17:41 | מאת:

שלום וברכה כאבים עזים בסובך הנם משהו הדורש בדיקת רופא. סיבות רבות יכולות להיות לכך ואבחנה מחייבת בדיקה פיזיקלית מסודרת. חשוב כמובן להיות בטוח שאין מדובר בבעיה בברך, אין מדובר בפקקת ורידים עמוקה ובעיות נוספות שעשויות להשליך על האזור. אחד הגורמים השכיחים הנם כאבים שנגרמים מגרוי עצב במסלולו לכוון הגפה התחתונה. בהצלחה בבדיקה אצל הרופא ד"ר גרינטל