דלקת בברך, שחיקת סחוס.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

28/06/2005 | 12:29 | מאת: NataLie

שלום. אני בת 18 ואני סובלת מדלקת בברך ימין ושחיקת סחוס שמתבטאת בכאבים ומוגבלות בתנועה. אני עוסקת בספורט- והייתי רוצה לדעת - מאיזה פעילות אני צריכה להמנע? הליכות מחמירות את המצב? כמו כן, הייתי רוצה לדעת אם יש מזון מסויים (כמו למשל ששמעתי על ג'לטין) שיכול לעזור לשיקום הסחוס? תודה!

28/06/2005 | 18:38 | מאת:

לנטלי שלום אני לא בטוח שהסחוס 'נשחק' אצלך. לעיתים קרובות מופיעים כאבים תחת הפיקה אצל צעירים וביתר אצל אלו העוסקים בספורט. אחד הכנויים השכיחים הנו 'שחיקת סחוס' אך סיכוי רב שאין שחיקה של ממש וכך הטפולים שלמדת עליהם העוסקים בשחיקת סחוס לא רלוונטים. להערכתי עלייך להגיע לבדיקת אורתופד ארך רוח, שיוכל לאבחן, להסביר את מהות הבעיה ולהציע טיפול בברכה ד" ר גרינטל