כאב במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

27/06/2005 | 10:21 | מאת: בשביל גיסתי

שלום לפני שלושה שבועות ילדתי ומאד יש לי כאבים איומים במפרק הירך. במשך ההריון כאב לי באותו איזור וגם בהריונות קודמים (זה בני השלישי) אך בשני ההריונות הקודמים הכאב עבר אחרי הלידה והפעם, שלושה שבועות אחרי, הכאב עדיין רב. רופאים לא יודעים ממה נובעת הבעיה ולכן אין להם עצה קשה לי ללכת וגם בישיבה הירך כואבת אשמח לקבל דעות ורעיונות תודה

28/06/2005 | 19:52 | מאת:

שלום וברכה ממכתבך נשמע שהלידה עברה בשלום ויש תינוק או תינוקת ומשפחה מאושרת... אלא שקיימים כאבים ממפרק הירך. כפי שכתבתי רבות צריך קודם לבדוק. לראות אם יש הגבלה בתנועה של המפרק, ואם מקור הכאב הנו המפרק או מסביבו. אם מקור הכאב הנו סביב המפרק חשוב לברר את הסיבה בצילומים או בדיקות אחרות לעיתים מקור הכאב הנו בפרק הירך ולעיתים קרובות הסיבה שם הנה ירידה זמנית במסת העצם במפרק הירך. זה מצב שכיח וידוע. ישנן כמובן סיבות רבות אחרות. לכן לאחר הבדיקה יש לעיין בצילומי הרנטגן ואז לראות אם הסיבה ברורה או צריך לבצע בדיקות הדמיה נוספות. בהצלחה ד"ר גרינטל

01/07/2005 | 11:47 | מאת: ג'ינה

שלום רב! מזה שנה וחצי אני סובלת מכאב חד במפרק הירך שמאל שבא והולך. הכאב התחיל אחרי אימון בחדר כושר. לא ניתן לבדוק מה גורם להופעת הכאב ולהעלמותו. הכאבים יכולים להימשך במשך מס' ימים או חודשים ולהיעלם ללא סיבה. הבדיקות שעשיתי כולל mri הראו שאני סובלת מדיספלזיה מלידה ללא שום ממצא דלקתי. עד לתקופה זו לעולם לא סבלתי מכאבים,למרות שתמיד היתי מאוד פעילה גופנית.למרות האבחנה,הרופאים אינם יודעים מהו מקור לכאב כ"כ חזק. לדעתם, מקורו לא יכול להיות בדיספלזיה מלידה. לכן עקב חוסר הסבר לכאב אני לא מקבלת שום טיפול, משככי כאבים לא עוזרים ואני מאוד מוגבלת בתפקוד ובתנועות בסיסיות, ולא מסוגלת לעשות הליכה יותר מ 5 דקות.ניסיתי טיפול אלטרנטיבי שלא עזר. מה יכולה להיות סיבה לכאב מסוג הזה ואיך להורידו? למי אני יכולה לפנות לעזרה? אני במצב נואש כי לאחרונה הכאבים לא פוסקים גם במצב מנוחה. עזרו לי! אני בסה"כ בת 28 ורוצה להמשיך לתפקד ולחיות כראוי!!!