מינסקוס בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

26/06/2005 | 14:52 | מאת: רותי

האם יש בדיקה ספציפית הקובעת אם יש קרע ב מינסקוס? האם יש פתרון נוסף לנתוח? אם לא רוצים לנתח ואין כרגע כאבים האם אפשר לנתעמל (חטוב בלבד) ולשחות?

28/06/2005 | 20:28 | מאת:

שלום וברכה לכל אמצעי הדמיה יש יתרונות וחסרונות. כל אחד יכול להדגים את אשר מבקשים ממנו אך לכל אמצעי הדמיה יש מצבים שהוא מדגים יותר מידי ואז קיים קושי לפרש את מה שרואים ומצבים שהוא מדגים פחות מידי ואז מפספסים דברים. לכן החכמה הנה אינטגרציה של מידע ולכן כדי לענות על השאלה אם צריך ניתוח צריך ללמוד את הבעיה, לבדוק, רק כדי לסבר את האוזן: אם הברך לא מתישרת עקב קרע במניסקוס, אז גם אם אין כאב, ואפשר ללכת ולשחות עדיין רוב האורתופדים ימליצו על טפול ניתוחי...... בברכה ד"ר גרינטל