שיטות חדשניות בהחלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

24/06/2005 | 13:33 | מאת: רוני

שלום, ברצוני לדעת אילו שיטות כירוגיות קיימות בניתוחים לשחזור ירך. תודה!

28/06/2005 | 20:36 | מאת:

לרוני שלום שחזור פרק ירך הנו מקצוע. וישנם מנתחים שכמעט ולא עוסקים במאומה למעט ניתוחים אלו. החלפות מפרקים דורשות מיומנות ועיסוק נפרד ופחות ופחות עוסקים בכך האורתופדים הכלליים. ישנו שימוש בחומרים שונים טיטניום, פלדת אלחלד, פוליאתילן, סוגי קרמיקה, מתכת, ומבנים שונים של משתלים. לכל קבוצת גיל יש להתאים את המשתל הרלוונטי, לכל פרק ירך עשוי להיות משתל אחר המתאים לבעיה. בברכה ד"ר גרינטל

28/06/2005 | 20:44 | מאת: רוני

אני מודה לך. כל טוב.

05/07/2005 | 23:56 | מאת: אסתי

שלום רב הינני בת 51 ולפני כחודשיים וחצי נפלתי ושברתי את פרק הירך לאורכו ולרוחבו נותחתי ועברתי שחזור סגור וקיבוע ע"י מסמרPROXIMAL FEMORAL NAIL כיום לאחר ביקור אצל הרופא אמר שאין איחוי ועדיין רואים את קו השבר התת ראשי אך הראש עגול ותקין.וקיבלתי הנחיות לפיזיוטרפייה במשקל 10-20 ק"ג ברגל המנותחת. האם לדעתך אם "הראש עגול ותקין" זה מעיד שיש הספקת דם במקום? יש פעולות שאני יכולה לעשות כדי לזרז את האיחוי ,אם על ידי תזונה מסויימת, ואם ע"י פעילות כלשהיא?מעבר לפיזיוטרפייה... נא עזרתך...נעצרו לי החיים באמצע... המליצו לי ללכת בבריכה במים עד לגובה החזה ,תוך כדי שאני מחזיקה בדופן הבריכה. במה זה תורם.? אני מודה לך מאוד על תשובה בברכה