מהו MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

02/06/2005 | 01:16 | מאת: ערן

שוב שלום . ד"ר מהו MRI ? והאם לפני ארטרוסקופיה רופא צריך להזמין צילום ? או שמספיק צילום ברכיים +SPECT ? מה רואים בצילום MRI אשר לא רואים בצילום אחר ? מה לגבי סטטיסטיקה איזה אחוז מכלל האוכלוסיה ובאיזה גיל סובל מ"שחיקת סחוס"? שאלה שמאוד מעניינת אותי היא : במה בדיוק שונה חוות דעת של פרופסור לעומת דעתו של רופא ...הכוונה מההיבט הרפואי . ( אשמח גם לקבל תשובה כללית לנושא ) ! איך אתה רואה את העתיד ( בוא נאמר 50 שנה ) האם אנשים ימשיכו לסבול משחיקה ? האם ניתוחי ברכיים ומפרקים יהיו רבים יותר ? בתור ( אני ) חובב מדע בדיוני ניתוחים יבוצעו בדייקנות מוחלטת ע"יי רובוט - מחשב ...אך מה מעבר לזה האם יהיה פיתרון של המצאה מרחיקת לכת ...? אודה על תשובתך ...למרות ששאלתי קצת ארוכה !!! וגם אמליץ לך על סרט שאומנם לא מדבר על תחום ברכיים ...אלא מדבר על החברה שאוליי נהפך להיות ...סרט דיי מעניין ...שמו - "מה קרה בגטקה" ( בקצרה : ישנו נער שהחלום שלו להיות אסטרונאוט והוא נמצא בין חברה מאוד קפדנית בתחום הפיזיולוגי ולמרות "החריגות הרפואית הסטטיסטית שלו" הוא מצליח להיות אחד מ"הם"... תודה ד"ר גרינטל וסופ"ש נעים שקט ורגוע ...... ערן.

02/06/2005 | 13:22 | מאת:

לערן שלום אראה אם אוכל לענות. מהו MRI ? ת: הכי פשוט בgoogle לשאול ואז ישנם מאות אתרים המסבירים היטב. האם לפני ארטרוסקופיה רופא צריך להזמין צילום ת: בדרך כלל, רוב הרופאים רואים חשיבות בצילום רנטגן לפני ניתוח או שמספיק מפוי ברכיים +SPECT ? ת. אין המפוי מחליף את הצילום מה רואים בצילום MRI אשר לא רואים בצילום אחר ? ת: לכן אתה צריך ללמוד את עניין ה MRI באחד מהאתרים המסבירים היטב מה לגבי סטטיסטיקה איזה אחוז מכלל האוכלוסיה ובאיזה גיל סובל מ"שחיקת סחוס"? ת. השאלה מאד כללית, ובעצם לכל אדם מבוגר יש משהו שחוק..... שאלה שמאוד מעניינת אותי היא : במה בדיוק שונה חוות דעת של פרופסור לעומת דעתו של רופא ...הכוונה מההיבט הרפואי . ( אשמח גם לקבל תשובה כללית לנושא ) ! ת: פרופסור הנו תואר אקדמי המלמד על מחקרים רבים אותם בצע אותו רופא. גם פרופסור וגם דוקטור הנם רופאים אלא שהתחום האקדמי מאד פותח על ידי הפרופסור איך אתה רואה את העתיד ( בוא נאמר 50 שנה ) האם אנשים ימשיכו לסבול משחיקה ? האם ניתוחי ברכיים ומפרקים יהיו רבים יותר ? בתור ( אני ) חובב מדע בדיוני ניתוחים יבוצעו בדייקנות מוחלטת ע"יי רובוט - מחשב ...אך מה מעבר לזה האם יהיה פיתרון של המצאה מרחיקת לכת ...? ת: מאד קשה לנחש. האורתופדיה מתחלפת כל מספר שנים, ודברים שנחשבים מאד היום הופכים שוליים מחר. בברכה ד"ר גרינטל

02/06/2005 | 15:42 | מאת: ערן

תודה על התשובות ...מקווה שאני לא נודניק !!!